Clientcase: Slagerij De Ridder & Restaurant De Frigo
In deze case nemen we twee handelszaken uit Aalst onder de loep en gaan we na hoe Olec erin slaagde om de energiefacetten van beide zaken te optimaliseren.
Het is een gekend verhaal: de zoon die in de voetsporen van de vader wil treden. In het geval van de familie De Ridder uit Aalst was het net zo. Of toch bijna, want de spreekwoordelijke appel viel ook hier niet ver van de boom.
Vader Guy De Ridder heeft sinds jaar en dag een slagerij aan de rand van Aalst. Zoon Matthias De Ridder is naast schepen van Financiën in Aalst ook de uitbater van De Frigo, een gerenommeerd vleesrestaurant in het centrum van Aalst dat sinds 2017 naam en faam maakt. De gelijkenissen hoef je niet ver te zoeken, vader en zoon delen eenzelfde passie voor vlees en zijn beiden intensief met hun vak begaan.
Ambitie te over, zoveel is duidelijk, maar op vlak van energie-optimalisatie was er echter nog marge voor verbetering.
Voordat OLEC de energiefacetten binnen beide zaken analyseerde, werden de energiecontracten en het verbruik niet in vraag gesteld. Zo bleek dat de slagerij en het restaurant niet aangesloten waren bij dezelfde leverancier en dat ze verschillende formules voorgeschoteld kregen.
Dankzij een aantal aanpassingen betalen ze nu jaarlijks een pak minder.
De twee zaken bevinden zich in een grootverbruikerssegment. Waar ze vroeger apart werden besproken, werden ze nu samengevoegd in een contract met veel competitievere voorwaarden.
Concreet kwam dat voor de familie De Ridder neer op een besparing van €4800 ten opzichte van de vorige contracten. Samen met het wegvallen van de vaste vergoeding voor vijf aansluitingen (5 x €65), zorgde dat voor een totale besparing van €5125 per jaar. Een aanzienlijk bedrag en een stevig deel van het budget dat vrijkomt.
OLEC staat naast de analyse en optimalisatie van de energiefacetten binnen jouw bedrijf, ook in voor een vlotte overschakeling van leveranciers, het omzetten van contracten en de opvolging ervan.